Jan-Helge Larsen Æresmedlem af Royal College of General Practitioners 2018

Jan-Helge Larsen Æresmedlem af Royal College of General Practitioners november 2018

Den 23. november 2018 modtog praktiserende læge Jan-Helge Larsen den store anerkendelse at blive æresmedlem af Royal College of General Practitioners (det engelske søsterselskab til vores DSAM). På billedet ses Jan-Helge Larsen (t.v.) i fuld ornat til ceremonien, hvor overrækkelsen fandt sted. Han ses på billedet med Mayur Lakhani - præsidenten for RCGP.

Jan-Helge Larsen modtog prisen for sin utrættelige indsats for at forbedre og udvikle konsultationsprocessen med fokus på læge-patient-realtionens betydning. Jan-Helge har gennem årtier arbejdet som praktiserende læge, været lektor i almen medicin ved Københavns Universitet, udgivet artikler, udviklet metoder til at bruge og supervisere video af konsultationer og holdt kurser inden for dette emne. Særligt kendt er måske Kalymnos-kurserne, som flere end 3.500 læger har deltaget i.

Et omdrejningspunkt i Jan-Helges arbejde er, at hvis man ikke finder ud af, hvorfor patienten egentlig kommer, kan man ikke hjælpe vedkommende godt nok. Han har over årene udviklet en model, der består af 5 kort, man kan "spille" med patienten. Kernen i Jan-Helges kortspil er, at man på kort tid får de relevante informationer, kan styre samtalen og samtidig undgå at arbejde unødigt meget. Noget, der er særligt vigtigt i en tid, hvor flere og flere opgaver skal fordeles i almen praksis på færre og færre hænder.

Selskab for Samtale og Supervision i Almen Praktis ønsker hermed Jan-Helge Larsen til lykke med æren!